google-site-verification: googleb695e0d071a7d4bd.html

Staračke pege, kao estetski problem žena i muškaraca nakon pedesete godine života, su gotovo neminovnost.

Staračke pege veoma remete izgled kože lica i tela, nisu poseban medicinski probem, ali su itekako znak starenja.

Da li znate da naša koža sve pamti?

Starost je sama po sebi lepa, ali donosi brojne promene. Često možemo čuti floskulu da koža pamti, i zaista jeste tako. Upravo to što koža pamti svako izlaganje suncu i dovodi do nastanka staračkih pega i fleka. Ali, ne samo izlaganje suncu. Nasledni faktor, hormonske promene, ali i samo starenje mogu biti uzrok pojave smeđih mrlja na koži.

Sunčanje je izuzetno zdravo po naš organizam i zdravlje uopšte. 80 % vitamina D u našem organizmu nastaje na ovaj način. On je neophodan za pravilno formiranje kostiju, mišićnu snagu, funkcije imunog sistema i nikad ga nije dovoljno. Ujedno lep preplanuo ten je ideal svake žene ali I muškarca. Tamnjenje kože je reakcija na UV zračenje, jer se prilikom istog sintetiše melanin, pigment nastao iz aminokiseline tirozina, koji ima za cij da našu kožu zaštiti od opekotina i oštećenja kože.staračke pege

Medjutim, UV zračenje stimuliše pojavu hiperpigmentisanih područja procesom oksidacije i može dovesti do pojave staračkih pega. Staračke pege su ništa drugo do nakupine melanina. Pojava tamnih mrlja na koži predstavlja čestu pojavu i smatra se značajnim kozmetičkim nedostatkom. Tamne mrlje na otkrivenim delovima tela kao što su lice i šake zovemo i „sunčanim“ ili „solarnim“ pegama, a kako se one javljaju najčešće posle pedesete godne života poznate su i kao „staračke“ pege.

Dakle, nešto što nas štiti od Uv zračenja i sprečava nastanak karcinoma kože, deluje antioksidativno i ima niz pozitivnih uloga u organizmu, ujedno dovodi do estetskog problema. Postavlja se pitanje da li se nakupine melanina mogu razgraditi i na taj način rešiti ovaj problem. Postoji niz agresivnih metoda počev od lasera, mikrodermoabrazije, hemijskih pilinga, preko niza preparata za izbeljivanje kože, do kozmetičke kamuflaže. Ali, postoji i prirodni način rešenja ovog problema.

Prirodno rešenje za staračke pege

U pitanju je kalcijum. Ovaj mineral nanet na kožu veoma uspešno razbija nakupine melanina I eliminiše staračke pege.staračke pege

Najnolji od svih je bioaktivni kalcijum koji se može naći u biseru poreklom iz prirodne školjke.

On ima najbolju bioraspoloživost i ujedno je produkt živog organizma, pa je našoj koži optimalan. Takodje, sam način usitnjavanja bisera do nano čestica u Biser maski za lice pogoduje što boljoj iskoristljivosti i raspoloživosti kalcijuma bisera. Biser maska kožu zateže, smanjuje iritacije i crvenilo, skida sloj mrtvih ćelija, ali je i izbeljuje i eliminiše staračke pege i fleke.

OVDE možete pogledati naše predloge za različite maske za lice koje možete napraviti sami.