google-site-verification: googleb695e0d071a7d4bd.html

Prirodna maska za lice koju možete napraviti same obično podrazumeva kombinaciju voća i povrća koje uglavnom svaka žena ima u svojoj kuhinji. Međutim, mi smo želeli da vam predstavimo jednu masku koja nije voćna, već mlečna. Prednost je i u tome što je za njenu pripremu potrebno još manje vremena nego za pripremu mnogih voćnih domaćih maski.

Šta zapravo jedna savremena žena želi kada su u pitanju maske?

Brzo, efikasno, jednostavno tj. lako i po mogućstvu jeftino!

Upravo tako! Savremeni način života, koji gotovo svakoj ženi svakog dana daje do znanja da je 24h nedovoljno za sve njene obaveze, doveo je do toga da moramo naći način da sve što radimo bude brzo, ali nikako neefikasno, već naprotiv, mora biti veoma efikasno.

Da li vam je poznat trenutak kada posle napornog dana jednostavno ne možete više i jedva dodjete do kreveta?

Legnete i  tešite se što ćete ovog puta ipak spavati punih šest sati umesto uobičajenih pet.

Međutim, svako novo jutro, pokazuje kakav vam je bio prethodni dan.

prirodna maska za lice

Dakle, kada pored brojnih obaveza ujutru, nadjemo nekoliko minuta za sebe, valjalo bi ih iskoristiti pametno!

Fizička aktivnost, čitanje u prirodi ili na nekoj terasi onako u miru i tišini zvuči kao odlično iskorišćeno vreme, ali ujutru  kada  imate svega nekoliko minuta za sebe….Šta tada?

E, tada je vreme da učinite nešto za svoje lice! Napravite masku za lice! 

Evo jedne brze, jednostavne i itekako efikasne!

A zamislite, rešava upravo jedan od najvećih  problema savremene žene – uklanja podočnjake.


Prirodna maska za lice – za izbeljivanje tamnih podočnjaka

Ovo je kremasta maska od jogurta i bisernog praha.

Uzmite 2 kašike jogurta i izmešajte sa ampulom bisernog praha. Nanesite na deo oko očiju. Nakon par minuta (koliko vremena imate) isperite mlakom vodom.

Veoma je jednostavno, brzo a i jeftino.

Ovom  prirodnom maskom za lice hidrira se koža oko očiju i povećava njena elastičnost. Tamni podočnjaci će već nakom par minuta biti manje vidljivi.

Jogurt je bogat izvor proteina i aminokiselina koji će nahraniti  kožu vašeg lica. Lizozim, laktoferin, i ostali enzimi ubrzavaju metabolizam, a ujedno ima antibakterijska svojstava koja  doprinose lepoti vaše  kože, a pored toga i izbeljuje kožu.  Jogurt se često koristi za pravljenje domaćih maski i veoma je pogodan za različita kombinovanja. Međutim, treba odabrati i drugi sastojak čiji će sastav takodje doprineti uklanjanju tamnih kolutova oko očiju . Zato je naš izbor biserni prah tj ampula Biser maske za lice. Biser maska za lice sadrži bioaktivno kalcijum, magnezijum karbonat, silicijum, natrijum, aluminijum oksid, okside gvoždja, mangan, selen, titan itd. Takodje, sadrži 7 esencijalnih aminokiselina koje teško možemo naći u toj kombinaciji bilo gde u živom svetu, plus i 8 neesencijalnih.

Ovo bogatsvo vitamina i minerala podstiče kožu lica na regeneraciju što nam je i cilj, ali prvenstveno izbeljuje tamne kolutove oko očiju i ublažava podočnjake.

 Jos jedna velika prednost ove maske je to što su nano čestice bisernog praha mnogo manje od epitelnih ćelija kože, pa hranljivi sastojci bisernog praha mogu direktno dospeti do dubljih slojeva kože i izvršiti deoksidaciju melanina, aI sitnije su od pora  na licu pa ih neće zatvoriti,

Probajte, nemate šta da izgubite, osim podočnjaka!

Naše druge predloge za vaše maske koje možete napraviti same, možete pročitati OVDE